Beboernyt – april 2022

Beboernyt, A/B Vennehøj, april 2022

Ordinær generalforsamling

Årets generalforsamling afholdes d. 28. april 2022 kl 18:00 i Sundbyøster Hallens cafeteria, Amagerbrogade 189, 2300 København S.

Vi har nogle store emner på programmet for årets generalforsamling. Vi opfordrer til at man læser bestyrelsens beretning og resten af det udsendte materiale forud for generalforsamlingen, så man kan få en forståelse for, hvorfor vi har valgt at stille forslag om at igangsætte udskiftning af tag og facaderenovering samt at forny foreningens vedtægter. Det er nødvendigt og på tide at få gjort noget, for vores ejendom og vores procedurer.

Kig på ejendommen

For at man kan danne sig et indblik i sagen omkring vores fuger og tag opfordrer vi til at man går en runde på ejendommen forud for generalforsamlingen. Gå op på loftet og tag et godt kig på taget, prøv at røre ved tagkonstruktionen, kig ud gennem hullerne mellem tagstenene. Kig ind i jeres loftrum, det puds og støv der ligger på jeres genstande stammer fra tagkonstruktionen og er ment til at holde den på plads. Gå en tur udenfor og se på murværkets fuger, eller mangel på samme. Prøv også at røre ved fugerne. På den måde kan man danne sig et indtryk af hvor porøst det egentlig er og hvor let vand og fugt har ved at trænge igennem. Der vil blive ved med at opstå fugtproblemer hvis vi ikke gør hvad der skal til. Vi håber at Vennehøjs andelshavere vil stemme for forslaget så vi kan passe på den dejlige ejendom, der er vores alles hjem.

Fugt og indeklima

Vi oplever desværre problemer med fugt i ejendommen. Vi har gennem en længere periode været i dialog med berørte andelshavere samt haft byggesagkyndige forbi ejendommen. Årsagen skyldes i høj grad at facadernes fuger, tag og tagrender trænger til en udskiftning, men også at mange glemmer at rense deres altanafløb. Vi må derfor endnu engang understrege vigtigheden af at holde altanernes gulvafløb ryddede, så regnvandet frit kan ledes væk fra altanen. Det betyder også at det ikke er tilladt at blokere afløbet med eksempelvis klik-gulv og lignende. Stopper afløbet til, kan det føre til oversvømmelse og skade på ejendommen, skade på både din egen lejlighed og andres. Det er derfor meget vigtigt altid at holde altan og afløb rent og ryddeligt. Vi minder om, at dette er beboernes eget ansvar.

Indeklima spiller også en stor rolle når det kommer til fugt. Både os selv, badning, madlavning, vask m.m. afgiver store mængder fugtig luft. Det er derfor rigtig vigtigt at man jævnligt husker at lufte ud i sin lejlighed. Det er både godt for din lejlighed og for dit velvære. Sundhedsstyrelsen anbefaler bl.a. at man lufter ud flere gange dagligt med 5-10 min. gennemtræk (med alle vinduer og døre åbne), at man bruger emhætten når man laver mad og lufter ud når man er færdig, lufter ud efter badning, at man tørrer vasketøj udenfor (eller benytter foreningens tørrerum).

Vi har i samarbejde med Boligexpertens byggetekniske afdeling udarbejdet en plan for udskiftning af tag samt facaderenovering, som vi håber, vil blive stemt igennem ved foreningens generalforsamling.

Storskraldscontainer

Vi har bestilt en storskraldscontainer som vil blive opstillet i gården fra torsdag d. 5. til mandag d. 9. maj. Vi kender ikke tidspunktet for containerens ankomst og afhentning, det kan derfor ikke anbefales at vente til sidste dag med at benytte den.

Ledigt kælderrum i nr. 60

Foreningen har i øjeblikket et ledigt kælderrum beliggende i nr. 60. Rummet kan lejes for 150kr pr. måned. Er man interesseret, bedes man sende en mail til bestyrelsen med navn og adresse, senest d. 14. maj 2022.

Venlig hilsen

Bestyrelsen

Dette indlæg blev udgivet i Beboernyt. Bogmærk permalinket.